صفحه اصلی > توسعه وب : CMS در طراحی و توسعه وب چیست و چه کاری انجام میدهد؟

CMS در طراحی و توسعه وب چیست و چه کاری انجام میدهد؟

CMS در طراحی وب به چه معناست؟

CMS مخفف عبارت Content Management System یا سیستم مدیریت محتوا است. این یک پلتفرم نرم‌افزاری است که به کاربران اجازه می‌دهد تا محتواهای دیجیتال مانند متن، تصاویر و ویدیو را روی یک وبسایت ایجاد، ویرایش، ذخیره و منتشر کنند. این کار از طریق یک رابط کاربری ساده و بدون نیاز به دانش فنی انجام می‌شود.

به عبارت ساده‌تر، CMS ابزاری است که به شما امکان می‌دهد بدون داشتن مهارت‌های فنی یا تجربه توسعه وب، محتوای وبسایت خود را ایجاد کرده و تصاویر را ذخیره کنید.

یک CMS معمولاً به چندین کاربر اجازه می‌دهد تا روی یک پروژه همکاری کنند.

علاوه بر محتوای وبسایت، سیستم‌های مدیریت محتوا دیگری نیز وجود دارند که برای انجام عملکردهای دیگر، مانند مدیریت اسناد، طراحی شده‌اند.

انواع CMS در طراحی و توسعه وب

در حالی که اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا به کاربران اجازه می‌دهند محتوا را ایجاد، اصلاح و مدیریت کنند، همه سیستم‌ها با یک هدف طراحی نشده‌اند.

چندین نوع مختلف از CMS در طراحی و توسعه وب وجود دارد:

  • مدیریت محتوای سازمانی (ECM)

سیستم مدیریت محتوای سازمانی (ECM) پلتفرمی است که مدیریت داده‌های ساخت‌یافته و بدون ساختار یک سازمان را ممکن می‌سازد. این به معنای مدیریت اسناد و همچنین فایل‌هایی مانند محتوای صفحات وب، تصاویر، ویدیو و فایل‌های چندرسانه‌ای است.

سیستم ECM یک سیستم خودکار پیچیده است که شامل نرم‌افزار و مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و ابزارهایی است که به ذخیره، سازماندهی و تحویل محتوا به مخاطبان مناسب کمک می‌کنند.

  • سیستم مدیریت اسناد (DMS)

سیستم مدیریت اسناد (DMS) یک نسخه ساده‌تر و کمتر پیشرفته از ECM است. این سیستم نحوه ایجاد، بررسی و همکاری روی اسناد ساده‌تر را مدیریت می‌کند. معمولاً اسناد را در قالب‌های سنتی مانند PDF، Word و Excel مدیریت می‌کند.

  • سیستم مدیریت محتوای وب (WCMS)

سیستم مدیریت محتوای وب (WCMS) شبیه به ECM است، اما به طور خاص برای محتوای وب ایجاد شده است. WCMS دارای یک ابزار انتشار است و به کاربران اجازه می‌دهد تا اطلاعات وبسایت را با ایجاد و نگهداری محتوا، مانند صفحات محصول، بدون هیچ گونه دانش از زبان‌های برنامه‌نویسی، مدیریت کنند.

CMS چطور کار می کند؟

همانطور که گفته شد، CMS یک برنامه نرم افزاری است که به شما امکان می‌دهد محتوای دیجیتال را ایجاد و اصلاح کنید. این برنامه نرم افزاری دارای دو جزء است:

  • برنامه مدیریت محتوا (CMA):

رابطی که به سازندگان محتوا اجازه می‌دهد بدون نیاز به مهارت‌های کدنویسی، محتوا را از یک وبسایت ایجاد، اصلاح، منتشر یا حذف کنند.

  • برنامه تحویل محتوا (CDA):

بک‌اند یک وبسایت که با گرفتن محتوایی که کاربر ایجاد می‌کند و نمایش آن به بازدیدکنندگان وبسایت، مدیریت و تحویل محتوا را تسهیل می‌کند.

نحوه شروع کار با یک CMS چگونه است؟

  1. انتخاب یک CMS گزینه‌های CMS خود را بررسی کنید و مزایا و معایب هر کدام را بسنجید. از یک رابط کاربری آسان تا قابلیت‌های جستجوی پیشرفته و پشتیبانی چند زبانه، پلتفرم‌های مختلف مزایای مختلفی ارائه می‌دهند. CMS مناسب، سیستمی است که با نیازها و الزامات وبسایت شما همسو باشد.
  2. انتخاب یک نام دامنه یک نام دامنه برای وبسایت خود انتخاب کنید. می‌توانید نام‌های موجود را در GoDaddy جستجو کرده و یک نام دامنه را با قیمتی پایین‌تر از 1 دلار خریداری کنید. اطمینان حاصل کنید که نامی که انتخاب می‌کنید آسان تلفظ، به یاد ماندنی و متناسب با برند شما باشد.
  3. خرید هاستینگ یک ارائه دهنده هاستینگ را بر اساس ویژگی‌های ارائه شده و یک طرح قیمت‌گذاری که با بودجه شما همسو باشد، انتخاب کنید. برخی از محبوب‌ترین ارائه دهندگان هاستینگ شامل Bluehost و HostGator هستند.
  4. نصب CMS مرحله بعدی نصب CMS است. این مرحله ممکن است بسته به پلتفرمی که انتخاب می‌کنید متفاوت باشد، اما معمولاً ساده و سریع برای راه‌اندازی است، زیرا اکثر CMS مراحل از پیش تعریف شده‌ای برای نصب دارند.
  5. نصب افزونه‌ها در مرحله بعد، باید افزونه‌هایی را برای گسترش عملکرد وبسایت خود نصب کنید، مانند ابزارهای سئو یا افزونه‌ای برای ایجاد فرم‌ها. بسته به اهداف خود، می‌توانید بین افزونه‌های رایگان و پولی انتخاب کنید.
  6. سفاردی‌سازی وبسایت خود اگر می‌خواهید یک وبسایت منحصر به فرد داشته باشید که نشان دهنده برند شما باشد، طراحی سایت خود را با انتخاب از بین تم‌های رایگان و پولی موجود سفاردی‌سازی کنید یا یک طراح وب را برای ایجاد یک تم سفارشی برای شما استخدام کنید.
  7. آپلود محتوا مرحله نهایی آپلود محتوای شماست. معمولاً، قالب‌ها دارای صفحات محتوای از پیش طراحی شده به عنوان پیش‌نویس هستند که می‌توانید آن‌ها را ویرایش کرده و با اطلاعات خود به‌روزرسانی کنید. همچنین می‌توانید صفحات سفارشی خود را ایجاد کرده و انواع محتوای خود را ایجاد کنید. به سادگی فیلدهای سئو را پر کرده و روی منتشر کلیک کنید!

 

2- جوملا

مانند وردپرس، ایجاد یک وبسایت در جوملا رایگان است، اما شما باید هزینه هاستینگ را پرداخت کنید و یک نام دامنه خریداری کنید.

این پلتفرم ساده و آسان برای استفاده است. بیش از 10000 افزونه و قالب رایگان دارد، بنابراین شما می‌توانید وبسایت خود را سفارشی کنید. همچنین به مجوزهای چند کاربره اجازه می‌دهد، بنابراین چندین کاربر می‌توانند همزمان در CMS کار کنند.

بیش از 2 میلیون وبسایت در سراسر جهان از جوملا استفاده می‌کنند، از جمله غول مبلمان سوئدی IKEA.

 

مزایا:

  • کد منبع باز رایگان/بدون هزینه‌های مجوز
  • نصب آسان
  • سئو پسند
  • طیف گسترده‌ای از افزونه‌های در دسترس
  • قالب‌های پریمیوم در دسترس
  • جامعه فعال

معایب:

  • ایجاد طراحی وب حرفه‌ای نیاز به یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای دارد
  • محدودیت در سفارشی‌سازی

3- دروپال

دروپال به دلیل قابلیت اطمینان و عملکرد بالا بسیار مورد ستایش قرار گرفته است، اگرچه به اندازه وردپرس ساده نیست.

دروپال با هزاران تم، ماژول و ویژگی‌های امنیتی پیشرفته رایگان عرضه می‌شود که به شما امکان می‌دهد وبسایت خود را سفارشی کنید. این پلتفرم منبع باز به برخی از تجربه توسعه وب نیاز دارد، بنابراین برای مشاغل بزرگ و سازمان‌های دولتی که به پایگاه‌های داده بزرگ و محتوای سنگین نیاز دارند، ایده‌آل است.

به عنوان مثال، دولت رسمی استرالیا از دروپال استفاده می‌کند و همچنین برند خودروهای الکترونیکی تسلا نیز از آن استفاده می‌کند.

مزایا:

  • منبع باز و کد رایگان
  • ایجاد محتوای شخصی (فرم‌های وب، پست‌های وبلاگ، صفحات) آسان است
  • امنیت بالا
  • عملکرد عالی که از ترافیک بالا پشتیبانی می‌کند
  • مقیاس‌پذیری آسان

معایب:

  • نیاز به مهارت‌های اولیه کدنویسی
  • رابط کاربری پیشرفته، برای متخصصان وب ایجاد شده است

محمد حسین خلخالی

بیشتر از ۵ سال هست که در حال برنامه‌نویسی و انجام پروژه های مختلف هستم و ۳ سالی هست که آموزش برنامه‌نویسی به علاقمندان حوزه برنامه نویسی میدیم در همه این مدت الان عاشق کدزنی و چالش‌های پروژه‌های مختلفم. به تدریس علاقه خاصی دارم و دوست دارم دانشی که در این راه بدست آوردم را در اختیار دیگران هم قرار بدم.
مقالات مرتبط

امنیّت در بک اند؛ اصول و بهترین شیوه ها

امنیّت در توسعه بک‌اند، یکی از مهم‌ترین جنبه‌ها برای هر برنامه یا…

12 آذر 1403

با پارکور کانر در بازی Assassin’s Creed 3 به کاوش بپردازید

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و…

28 شهریور 1403

از دنیای آزاد و تجربیات تازه در بازی Grand Theft Auto V بهره‌مند شوید

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و…

28 شهریور 1403

دیدگاهتان را بنویسید